🍌Kapotų avižų košė su keptais bananais
🥣Košė saldi, patenkins net didžiausio smaližiaus skonio receptorius ir deserto po jos tikrai nesinorės. Bananas, jį kepant, puikiai karamelizuojasi ir tampa tikrų tikriausiu desertu, todėl šią košę labai mėgstu ir gaminu ją kartą per savaitę pusryčiams, kai norisi saldaus maisto.
🍌Žinau, kad keptas bananas košėje nėra naujiena, taip gamina ir rekomenduoja gaminti nemažai dietistų, dietologų ir šiaip apie maistą ir mitybą patarti mėgstančių žmonių. Tačiau, šioje dar yra "paslėptų" linų sėmenų, tad šis receptas kiek kitoks. Šios idėjos esmė paprasta – praturtinti košę augalinės kilmės gerosiomis riebalų rūgštimis, kurių dažnam lietuviui trūksta ir suteikti kreminės tekstūros, kuri čia tobulai dera su keptu bananu.
🥣Ingredientai
0,5 stiklinės skaldytų avižų
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės vandens
1 a.š. maltų linų sėmenų
0,5 vnt. banano
1 v.š. moliūgų sėklų
0,5 a.š. sviesto
🥣Gaminimo eiga
Kapotas avižas nuplauti ir užpylus šaltu vandeniu, palikti per naktį (taip košės gaminimo laikas bus gerokai trumpesnis ir kruopos taps vertingesnėmis);
Ryte nupilti vandenį nuo kruopų, užpilti naujo vandens, pieno ir virti kol avižos taps pakankamai minkštos, bet vis dar "kramtomos" tekstūros;
Baigus virti, įdėti maltus linų sėmenis, išmaišyti, uždengti dangtį ir palikti košę pastovėti, kol pasiruošite pagardus;
Bananą perpjauti išilgai, apkepti su sviestu;
Trumpai pakepinti moliūgų sėklas sausoje keptuvėje;
Į dubenį dėti košę, ant viršaus išdėlioti keptą bananą, moliūgų sėklas (aš dar mėgstu sutrupinti vieną kitą liofilizuotą uogą dėl kvapo ir spalvų).
🥣Skanaus!!!🥣
🥣Košė košė košė. Nuolat girdime, kad ją valgyti pusryčiams yra labai gerai. Bet ar žinote kodėl❓❓❓
🥣Štai keletas svarbiausių faktų apie košę.
Labai kviečiu perskaityti ir visą straipsnį, kurį rasite👇
www.mitybosalgoritmas.lt
🍏🍏🍏Kepti obuoliai su varške ir džiovintomis slyvomis🍏🍏🍏
🍂Nuostabus, rudeniškas, obuoliais ir cinamonu kvepiantis desertas. Toks paprastas, jokių įmantrių ingredientų, tik tobulai derantys kasdieniai produktai.
💦Praskaidrins net šią labai lietingą dieną.
😉Šypsena ir gera nuotaika - garantuota.
🍏Jums reikės:
5 vidutinio dydžio obuolių
50g varškės
50g džiovintų slyvų
1v.š. graikiško jogurto
5 anakardžio riešutų
Žiupsnelio cinamono
🍏Gaminimo eiga:
1. Obuolius nuplauname, išpjauname sėklalizdžius (aš tam naudojau specialų įrankį, labai patogu ir greita);
2. Slyvas nuplauname, išmirkome ir susmulkiname;
3. Slyvas sumaišome su varške ir jogurtu;
4. Įdaru užpildome obuolius, pabarstome cinamonu, dedame po riešutą ant viršaus;
5. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30min, vėliau temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių ir kepame dar 30min.
🍏Skanaus!🍏
🌾Ką veikti su pirmu užderėjusiu moliūgu dažniausiai žino visi – jis greitai virsta į šiltutėlę trintą moliūgų sriubą ar nugula į nuostabaus kvapo rudenišką moliūgų pyragą.
❓Tačiau, ką daryti su penktu, šeštu, septintu moliūgu?
🌾Geriausia išeitis, norint sunaudoti visus tuos moliūgus ir turėti galimybę žiemą vėl prisiminti magišką rudens skonį, yra pasiruošti moliūgų tyrės.
🌾Ji greitai ir lengvai paruošiama, o jos panaudojimo galimybės beribės. Tyrė puikiai tiks į saldžius pyragus, keksiukus, blynus. Taip pat nuostabiai virs į padažus, sriubas, troškinius. Tai labai universalus produktas, kuris bus tinkamas vartoti iki pat pavasario.
🌾Tokios tyrės pasiruošiu nemažą kiekį, tiesiog labai mėgstu moliūgus ir dedu jų net į bulvių košę – priduoda subtilaus skonio ir spalvos blankioms bulvėms. Taip pat naudoju ją makaronų padažui ar kitam padažui, kuriam norisi suteikti gražios spalvos.
🍂Plačiau skaitykite www.mitybosalgoritmas.lt
Lengviausias, greičiausias ir skaniausias žuvies paruošimo būdas 👌🐟
Man labai patinka greiti ir sveikatai palankūs patiekalai. Kai nereikia stovėti prie puodų pusę dienos, bet šeimyna gauna maistingą ir nuostabiai skanų patiekalą 🍽
Šis labai tiks vakarienei. Ingredientų kiekių nerašau, viską koreguokite pagal turimą žuvies kiekį. Čia viskas "iš akies" ir labai greitai, tad sverti tikrai nebūtina 😎 svarbu nepadauginti aliejaus ir druskos, jų reikia vos vos, o česnakas ir čiobreliai - pagal skonį. 🌱🧄
Jums reikės:
Žuvies file (aš naudojau upėtakį)
Alyvuogių aliejaus
Česnako
Čiobrelių šakelių
Jaunutės cukinijos
Druskos
Gaminimo eiga:
1. Žuvį dėti į kepimo indą oda į apačią.
2. Apšlakstyti šiek tiek alyvuogių aliejumi.
3. Barstyti druskos, dėti pjaustytą česnaką, čiobrelio šakeles.
4. Ant viršaus sudėti griežinėliais pjaustytą cukiniją.
5. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Viskas ! Vakarienė paruošta 🍽
Kai pagamini patiekalą ir per 15 minučių jis dingsta nuo stalo, nes šeimyna sukerta dar nespėjusį pravėsti, supranti, kad gavosi labai gerai 😂😋
🍕🌱Mažytės cukinijų "picutės"
🌱Tiesiog supjausčiau storesniais griežinėliais jaunas cukinijas (čia labai svarbu, kad cukinija būtų jauna, dar minkšta žievele ir nesubrandinusi sėklų)
🌱Šiek tiek pamarinavau su alyvuogių aliejumi ir balzamikų actu, druskyte, čiobreliais
🌱Išdėliojau cukinijos riekeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepiau pomidorų pasta
🌱Ant cukinijos griežinėlių dėjau vytintą dešrytę su pipirų plutele (po vieną ploną riekutę ant kiekvieno gabalėlio)
🌱Užbėriau tarkuotu sūriu (tiks betkuris mėgstamas sūris)
🌱Kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Man jos skaniausios dar šiltos, bet puikiai tiks ir atvėsusios, kaip vėsus, lengvas ir skanus maistas tokiu oru, kai nieko šilto nesinori 🥵🥵🥵
Ar jau prisiruošėte braškių atsargų žiemai?🍓🍓🍓
Sezonas jau į pabaigą, tad kviečiu paskaityti apie braškes ir jų konservavimo būdus mano naujausiame blogo įraše 👩💻
Straipsnio pabaigoje rasite aprašytą linksmą mano asmeninę patirtį, braškių ir braškienių tema 🍓🤭🤭🤭
🍗Vištienos kepsneliai su svogūnu ir špinatais
🍗Jums reikės |4 porcijos:
400g vištienos krūtinėlės file
2 vnt kiaušinių
1 vnt svogūnų
1 sauja špinatų
2 v.š. bulvių krakmolo
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. sezamų sėklų
1 a.š. druskos
2 v.š. alyvuogių aliejaus
🍗Garnyrui:
1 puodelis neskrudintų grikių
300g vyšninių pomidoriukų
sauja rukolos
1 a.š. alyvuogių aliejaus
🍗Gaminimo eiga:
Vištienos file supjaustyti smulkiais gabalėliais, įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti;
Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną ir špinatus, krakmolą, prieskonius, sėklas ir gerai išmaišyti;
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti po šaukštą masės ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos;
Išvirti grikius;
Supjaustyti pomidoriukus pusiau, dėti juos ant rukolos, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Skanaus !
🍗Maistinė vertė |1 porcijos:
Kalorijos – 349 kcal.
Angliavandeniai – 17g.
Baltymai – 37g.
Riebalai – 15g.
Dažnai eksperimentuoju virtuvėje, dažniausiai gaminu "iš akies", iš to, ką randu šaldytuve/spintelėje/darže, pavykusiais receptais visada pasidalinu čia ir bloge 🥰, tačiau fail'ai nėra labai reti svečiai mano virtuvėje...
Mesti maisto į šiukšlių dėžę nemėgstu ir dažniausiai to nedarau. Kai patiekalas "nevalgomas" paturbinu jį ir beveik visada man pavyksta paversti jį valgomu (o jeigu ir nepavyksta, šuniukas įvertina mano pastangas 😂)
Taip atsitiko ir šįkart. Kepiau bananinį brownį pagal naują receptą, kakavos akivaizdžiai padauginau 🤷♀️. Gavosi kartus net man, mėgstančiai labai juodą šokoladą. Supjausčiau jį, suplakiau grietinėlės su šaukštu vanilinio cukraus, prisiskyniau braškių, viską susluoksniavau 6 ledainėse 🍨🍨🍨
Gavosi labai gerai. Juodo šokolado skonio gabalėliai su saldžia grietinėle ir gaiviomis braškėmis 🍓🍓🍓
Visada galima išgelbėti patiekalą nuo kelionės į šiukšlių dėžę, tereikia šiek tiek fantazijos 💚🌿
🌿💚Joninės jau čia pat ir tikrai visi kažką “grilinsim”. Trumpiausią metų naktį visada norisi praleisti gamtoje, su skaniu maistu, gera kompanija ir nuostabiu oru.
🌿Siūlau šioms Joninėms išbandyti burgerius. Jie labai greitai ir lengvai pagaminami, juose “paslėpiau” papildomų daržovių, tad jie sveikatai palankesni už įprastus mėsainius, kur tik salotos lapą uždedam ir marinuoto agurkėlio.
🌿Jums reikės:
Maltinukams:
80g Maltos jautienos
⅓ Cukinijos
⅓ Morkos
5g Krapų
10g Avižinių dribsnių
Priedai:
1 Mėsainių bandelės (aš rinkausi sviestines brioche bandeles)
Salotų lapų
Špinatų
20g Pomidoro
20g Agurko
15g Sūrio
20g Avokado
🌿Gaminimo eiga:
Cukiniją ir morką sutarkuoti, krapus susmulkinti ir sumaišyti su visais kitais maltinukams skirtais ingredientais;
Formuoti maltinuką, kiek didesnį nei bandelė, nes kepdamas jis susitrauks;
Maltinuką dėti ant kepimo popieriaus ir kepti griliuje, kol iškeps iki norimo lygio, maždaug 7-9 minutes (jeigu mėgstate pusiau keptą jautieną, kepkite trumpiau, jeigu mėgstate, kad mėsa būtų gerai iškepta, kepkite, kol paruduos);
Ant jau iškepto maltinuko uždėkite sūrų ir palaukite, kol šis išsilydis (geriausia, uždengus grilio dangtį);
Šiek tiek paskrudinkite bandeles ant grotelių;
Formuokite mėsainį: apatinę bandelės puselę patepkite trintu avokadu, dėkite maltinuką, salotų lapus, špinatus, pomidoro ir agurko griežinėlius ir uždenkite viską kita bandelės puse.
🌿Maistinė vertė:
Kalorijos - 665 kcal
Angliavandeniai - 48g
Baltymai - 35g
Riebalai - 37g
💧Piramidės pamatas – aštuonios stiklinės vandens.
Ar žinojote, kad žmogus be vandens išgyventi gali tik savaitę? Vienareikšmiškai – vanduo vienas svarbiausių dalykų, kuris užtikrina medžiagų apykaitą, maisto medžiagų absorbciją, šalinimo funkciją.
Vandens norma - 10ml/1 ūgio cm.
🥣🥦🍎Grūdai, daržovės ir vaisiai – pirmasis piramidės aukštas.
Tai maisto produktai, kuriuose gausu skaidulinių medžiagų, kompleksinių angliavandenių, vitaminų, mineralų.
Daržovių ir vaisių dienos norma yra maždaug 5 porcijos (apie 300g daržovių ir apie 150 - 200g vaisių) per dieną.
🥛🍗🍳Antrasis piramidės aukštas – pienas ir jo produktai; mėsa, žuvis, kiaušiniai; riešutai, sėklos ir augaliniai riebalai.
Gana daug produktų apimantis aukštas. Juos vartoti rekomenduojama kasdien, bet kiek mažiau porcijų per dieną.
🍬🥤🍦viršutinis aukštas – cukrus, saldainiai ir kiti saldumynai, sviestas, druska, saldinti gėrimai, gyvūniniai riebalai.
Šių maisto produktų derėtų visai atsisakyti arba bent jau labai riboti, vartoti itin retai.
🚦Šviesoforo taisyklė
Atkreipkite dėmesį į piramidės spalvas – apatinis aukštas pažymėtas žalia spalva, vidurinis – geltona, o viršutinis – raudona.
🏃♀️🤸♀️🤾♀️Fizinis aktyvumas
Žinoma, mityba yra glaudžiai susijusi su fiziniu aktyvumu, todėl šalia piramidės matome sportuojančius ar kita fizine veikla užsiimančius žmones.
Rekomendacijos judėjimui yra tokios: bent 30 min per dieną aktyvaus judėjimo suaugusiems ir bent 60 min vaikams.
Išsamus piramidės aprašymas - bloge.
🥣Avižinė košė su kriaušėmis ir obuoliais
Turbūt visi yra girdėję dietistų, dietologų ar mitybos specialistų rekomendaciją – pusryčiams valgyti avižinę košę. Avižinė košė tapo tikra sensacija, ryto pažiba, be kurios pusryčių jau seniai daugelis neįsivaizduoja.
Ir iš tikrųjų, avižos yra nuostabus produktas, kartais netgi vadinamas sveikiausiu pasaulyje grūdu. Labai tinka svorį metantiems žmonėms, mat turi nedaug kalorijų, mažai riebalų. Tačiau yra puikus angliavandenių, skaidulų šaltinis, turi palyginus nemažai baltymų ir yra pilnos svarbių vitaminų, antioksidantų ir mineralų.
🥣Jums reikės | 1 porcijai:
¼ puodelio vandens
¼ puodelio pieno
1 kriaušės
½ obuolio
2,5 v.š. avižinių dribsnių
20g. migdolų
1 a.š. cinamono
🥣Gaminimo eiga:
Vandenį ir pieną supilti į puodą ir užvirti;
Supjaustyti smulkiai pusę kriaušės ir obuolį, sudėti juos į puodą ir pavirti ~ 5 min.;
Supilti avižinius dribsnius ir virti dar ~3min.;
Migdolus susmulkinti peiliu ir pakepinti keptuvėje;
Košę dėti į dubenėlį, papuošimui - ant viršaus išdėlioti likusios pusės kriaušės riekeles (pusę jų apvolioti cinamone) ir sudėti migdolus.
🥩Kaip iškepti skanius šonkauliukus, patarimų daug, tereikia įsijungti google ir paieškos langelyje parašyti “skaniausi šonkauliukai”. Tiesa, kiekvienas patarėjas pataria skirtingus šonkauliukų gaminimo būdus: vieni rekomenduoja juos apvirti, kad sutrumpėtų kepimo laikas, kiti gi teigia atvirkščiai – jeigu norite skanių, sultingų, aromatingų šonkauliukų, jokiu būdu jų nevirkite. Kiek žmonių, tiek nuomonių, tad tenka ieškoti sau tinkamo varianto.
Štai mano mylimiausias skaniausių šonkauliukų receptas👇👇👇
🥩Jums reikės | ~8 porcijos:
1,5 kg šonkauliukų
1 v.š alyvuogių aliejaus
1 v.š. druskos
30g. (5 skiltelės) česnako
1 v.š. rūkytos paprikos miltelių
0,5 v.š. ciberžolės miltelių
10g. džiovintų čili pipiriukų (ne miltelių, o gabalėlių arba “flakes”)
1 v.š. smulkinto/džiovinto raudonėlio
1 v.š. smulkintų/džiovintų krapų
🥩Padažui :
2 v.š. medaus
0,5 v.š. druskos
0,5 v.š. balzaminio acto
2 vnt. svogūno
4 v.š. pomidorų pastos
🥩Garnyrui :
15 vnt.nedidelių bulvių
4 vnt.morkų
0,5 v.š. druskos
300g. pomidorų
1 v.š sojų padažo
🥩Gaminimo eiga :
Šonkauliukus nuplauti, jeigu reikia nupjaustyti riebalinio audinio perteklių, nulupti vidinėje dalyje esančią plėvelę;
alyvuogių aliejų sumaišyti su visais prieskoniais;
Šonkauliukus gerai įtrinti prieskonių mišiniu, dėti juos ant folijos, mėsinga dalimi į viršų;
Ant viršaus išdėlioti riekelėmis pjaustytą česnaką ir čili pipiriukus;
Šonkauliukus suvynioti į dvigubą foliją ir kepti orkaitėje, 135 °C temperatūroje apie 4 valandas;
Kol šonkauliukai kepa, pasiruošti padažą: supjaustyti ir iškepti svogūnus, baigiant kepti, supilti likusius ingredientus ir šiek tiek patroškinti;
Supjaustyti bulves, morkas ir virti, kol suminkštės – pirmiau apvirti morkas, tik po to sudėti bulves, kad vienodai išvirtų;
Išvirusias morkas ir bulves sutrinti iki vientisos masės, kaip trintumėte paprastą bulvių košę;
Baigus kepti, šonkauliukus atidengti ir užtepti padažą, su padažu dėti atgal į orkaitę (įkaitintą iki 200 °C) ir pakepti apie 10 min, kad padažas karamelizuotųsi;
Pomidorus supjaustykite ir apšlakstykite sojų padažu;
Į lėkštę dėti šonkauliukus, košę ir pomidorų salotas.
Skanaus !
Saldumynai 🍩🍫🥧🥨🍪🧁🍬🍭
Tiek vaikai, tiek suaugę cukrų turėtų gauti ne daugiau kaip 10 proc. paros maisto davinio energinės vertės, o Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja siekti, kad cukrūs sudarytų ne daugiau kaip 5 proc. Energinės vertės., įskaitant cukrus, esančius visuose maisto produktuose ir gėrimuose.
O koks Jūsų santykis su saldumynais?
Ar ribojate juos, o gal leidžiate sau valgyti jų tiek, kiek norisi?
Ar perkate, ar gaminate saldumynus namuose?
🍫Trapučių ir šokolado desertas🍫
Kai užklumpa svečiai ir reikia kažkuo juos pavaišinti, o gal tiesiog norisi palepinti savo šeimą skaniu, bet ir sveikatai palankesniu skanumynu, šie šokoladiniai trapučiai ateina į pagalbą.
Itin greitai paruošiami, paprasti, labai skanūs trapučiai, aplieti šokoladu ir pagardinti smulkintais riešutais, sėklomis ar liofilizuotomis uogomis.
Jums reikės:
6 ryžių trapučių
120g juodo šokolado
1 saujos migdolų
2 a.š. kanapių sėklų
2 a.š. moliūgo sėklų
liofilizuotų aviečių
Gaminimo eiga:
Išlydyti šokoladą ir užpilti jį ant kiekvieno iš trapučių;
Pabarstyti riešutais, sėklomis, avietėmis;
Knyga “Nevalgyk nuo žemės” mane papirko visų pirma savo autoriais, kurie yra mokslų daktarai - Dr. B. Brett Finlay ir Dr. Marie - Claire Arrieta. Pasitikiu mokslininkų, gydytojų, mokslų daktarų nuomone ir tikiu, kad jie geba atrinkti pačią aktualiausią informaciją ir pateikti ją glaustai, aiškiai, įdomiai, profesionaliai. Dėl šito neklydau, informacija išties labai įdomi, pateikta suprantamai, nurodyti šaltiniai, netgi papildomos literatūros rekomendacijos, jeigu knygos būtų maža ir norėtųsi sužinoti daugiau.
Pats pavadinimas “Nevalgyk nuo žemės”, kur žodis NE yra perbrauktas, taip pabrėžiant, kad tai yra klaidingas pasakymas, kurį nuolat kartojame savo vaikams, parodo, kad knygoje bus pasakojama apie mikrobus, ir kodėl jie reikalingi, kodėl “valgymas nuo žemės” nėra didžiausia vaikystės problema, o atvirkščiai - didelė dovana augančiam organizmui, kuris taip susipažįsta su įvairiais aplinkoje gyvenančiais mikrobais.
Knygos viršelis, žinoma, kalba pats už save - jame purvinas “iki ausų” vaikas, kurio šypsena taip pat “iki ausų”. Tai priverčia prisiminti posakį, kad vaikai būna dviejų tipų: arba laimingi, arba švarūs. Švarus vaikas retai būna laimingas, šypsena pasipuošęs ir sveikas “kaip ridikas”. Šį posakį dažnai sau primenu, kai susierzinu dukrai apsipylus smėliu smėlio dėžėje ar purvinu vandeniu, laistant šiltnamį, kai ji renka maisto trupinius (kuriuos pati ir išmėtė) nuo žemės ir deda juos tiesiai į burnytę. Ši knyga labai padeda nekartoti “nevalgyk nuo žemės”, “nedėk purvinų rankų į burną”, “nesikapstyk darže, purve, smėlyje”, “neišsitepk”, “atsargiai - purvina” ir t.t… Ji padeda suprasti, kokią reikšmę vaiko vystymuisi turi visi tie “pavojingi” mikrobai, kurių taip bijo tėvai, ir kuriuos taip myli vaikai.
Pilnas tekstas - bloge. Nuorodą į blogą rasite mano bio :)
🐟Ar gali būti lengvesnė ir baltymais bei polinesočiosiomis riebalų rūgštimis turtingesnė vakarienė už žuvį? Žuvis buvo, yra ir bus bene geriausias pasirinkimas vakarui. O dar jeigu patiekalas lengvai ir greitai pagaminamas, didžiąją dalį darbo atlieka orkaitė, o Jums tereikia pasiruošti salotas….Geriau ir būti negali.
🐟Tai šis patiekalas būtent toks - lengvas, greitas, maistingas ir labai skanus.
🐟Nepamirškite svarbiausių taisyklių renkantis žuvį prekybos centruose/ turguose ar kitose prekybos vietose. Atkreipkite dėmesį, ar žuvis šviežia ir kokybiška.
🐟Na, nusipirkote kokybišką žuvį ir nekantraujate gaminti? Pradėkime !
🐟Jums reikės |4 porcijos:
4vnt (1kg) išdarinėtų skumbrių be galvos
2 vnt citrinų
2 a.š. džiovintų čiobrelių
druskos
🐟Garnyrui:
100g rukolos
200g pomidorų
200g agurkų
½ citrinos sulčių
druskos, pipirų
🐟Gaminimo eiga:
žuvį nuplauti ir nusausinti;
ant žuvies berti druską, džiovintus čiobrelius, apšlakstyti citrinos sultimis;
žuvį dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, šalia dėti supjaustytą skiltelėmis citriną;
kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes;
pasiruošti salotas: supjaustyti pomidorus, agurkus, dėti juos ant rukolos lapelių, apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druskos, pipirų;
iškepusią žuvį apšlakstyti keptos citrinos sultimis ir valgyti su salotomis.
🌱Nepamirškite užsukti į blogą, kur rasite ir šį ir kitus receptus bei naudingos informacijos apie žuvį, skumbrės naudą bei kaip pasirinkti kokybišką žuvį
🍽Virtuvėje naudojame daug įvairių indų, keptuvių ir pan.
🍽Visi šie indai gaminami iš įvairių medžiagų.
🍽Kai kurios medžiagos toksiškai veikia mūsų organizmą, nuodija mus tyliai, lėtai, bet užtikrintai.
🍽Kaip jų išvengti?
🍽Kuo pakeisti?
Plačiau galite skaityti bloge. Nuoroda į blogą rasite mano Bio 👩💻
Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.
Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.