Žuvis – kiek, kokios ir kodėl valgyti?

Ar vartojate pakankamai žuvies? Tikiu, kad dauguma iš jūsų atsakytų neigiamai. Statistika neleis man sumeluoti, žuvies lietuviai nemyli ir mėsos žuvimi dažnas nenori pakeisti. 2013 metais buvo atliktas tyrimas, kuris atkleidė, kad Lietuvos gyventojai žuvies suvartoja gerokai per mažai - Įvertinus riebios jūros žuvies vartojimą tarp Lietuvos gyventojų, nustatyta, kad didžioji dalis suaugusių gyventojų, t.y. 64,0 proc. ją vartoja rečiau, nei kartą per savaitę arba visai nevartoja. Skaičiai nedžiugina, tačiau džiugina besikeičiantis visuomenės požiūris ir metai iš metų didėjantis žuvies vartojimo procentas. Tikiuosi, kad neilgai trukus, kito tyrimo metu bus atskleista, kad 64proc. gyventojų vartoja žuvį dažniau nei kartą per savaitę, o ne atvirkščiai.

image
Turinys

    Kuo ypatinga žuvis ir kodėl rekomenduojama ją valgyti?

    Žuvis ir jūros gėrybės yra plačiai pasaulyje vartojamas ir labia vertingas maisto medžiagų  šaltinis. Žuvis naudinga dėl aukštos kokybės baltymų, mikroelementų, tokių kaip selenas, polinesočiųjų omega – 3 ir omega- 6 riebalų rūgščių, kuriomis natūraliai nepasižymi joks kitas maisto produktas.

    Žuvyje yra gerokai mažesnis sočiųjų riebalų rūgščių kiekis, palyginus su kitais gyvūniniais produktais.

    Žuvyje gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių (arachido, linolo ir linoleno), kurių organizmas nesintetina ir vienintelis kelias jų gauti – maistas.

    Taip pat yra žinoma, kad polinesočiųjų riebalų turintis maistas yra svarbus mažinant ir reguliuojant kūno svorį, tad yra itin naudingas norintiems sulieknėti.

    Kokios yra žuvies vartojimo rekomendacijos, ar gali būti per daug žuvies?

    Pasaulinė sveikatos organizacija pateikia rekomendaciją žuvį ir jos produktus valgyti bent du ar tris kartus per savaitę. Jeigu tiksliau, reikėtų suvartoti ne mažiau kaip 300 – 450g žuvies  ar jos produktų per savaitę, iš kurių bent 200g turėtų būti riebi žuvis, tokia kaip lašiša, upėtakis, skumbrė, silkė, nes jose daugiau omega –3 riebalų rūgščių.

    Omega 3 ir Omega 6 RR santykis taip pat yra labai svarbus. Dažna problema – omega 6 RR perteklius ir Omega 3 RR trūkumas. Disbalansas sukelia uždegiminius procesus organizme. Šio disbalanso priežastys – didelis augalinių aliejų vartojimas, ypač saulėgrąžų, rapsų, ir mažas žuvies vartojimas visuomenėje. Optimalus santykis turėtų būti 1:1 arba 2:1. Kad palaikytumėte šių riebiųjų rūgščių balansą organizme, vietoje pigių augalinių aliejų, rinkitės alyvuogių ar kokosų, vartokite daugiau linų sėmenų, chia, kanapių sėklų, graikinių riešutų ir vartokite daugiau riebios žuvies.

    Tačiau čia irgi reikalingas saikas, kad ir koks sveikatai palankus produktas bebūtų žuvis, yra tam tikrų ribojimo rekomendacijų. Ribotai reikėtų vartoti plėšriąsias žuvis, tokias kaip ešerys, lydeka, tunas, kardžuvė, nes jose gali būti gyvsidabrio. Tai itin aktualu nėščiosioms, žindančioms mamoms ir vaikams.

    Žuvis labiausiai tiks vakarienei, nes žuvyje gausu baltymų ir sveikųjų riebalų, tačiau kartu ir neapsunkinamas virškinimo sistemos darbas, todėl vakare ji – puikus pasirinkimas. Žinoma, nesuklysite ir pasirinkę žuvį pietums, su daržovėmis ir papildomais angliavandeniais, pavyzdžiui, ryžiais. Puikų upėtakio receptą su rudaisiais ryžiais galite rasti čia…….

    Kokia žuvies vartojimo įtaka sveikatai?

    Turbūt esate girdėję apie viduržemio jūros dietą ir jos naudą lėtinių ligų profilaktikai. Na, o jeigu negirdėjote, trumpai – taip vadinamas natūraliai būdingų tam tikrų šalių gyventojams maisto produktų vartojimas. Žuvis ir jūros gėrybės tose šalyse vartojamos reguliariai ir gausiai. Pastebėta, kad šių šalių gyventojų sergamumas širdies ir kraujagyslių ligomis, astma bei kitomis alerginėmis ligomis yra gerokai mažesnis, ypač tokia tendencija stebima vaikų tarpe. Tai leidžia teigti, kad žuvis ir jūros gėrybės išties mažina šių ligų atsiradimo riziką.

    Daugelis tyrimų rodo, kad riebalų rūgštys esančios žuvyse ir jūros gėrybėse veikia priešuždegimiškai, mažina aterosklerozės procesus (mažina trigliceridų koncentraciją kraujyje, cholesterolio kiekį, trombocitų agregaciją, daro įtaką kraujo krešėjimo sistemos aktyvumui), lėtinius susirgimus. Atlikus šešių metų tyrimą su Švedijos vidutinio amžiaus vyrais gauti duomenys parodė, kad bent kartą per savaitę vartojant riebios žuvies, susirgti širdies nepakankamumo ligomis rizika sumažėja iki 12 proc. O atlikto 12 metų stebėjimo duomenimis, valgant virtus žuvies produktus du kartus per savaitę, širdies nepakankamumo ligos sumažėja iki 20 proc. Tad skaičiai kalba patys už save.

    Kai kurie tyrimai įrodė, kad vartojant riebių žuvų mėsą mažėja rizika susirgti prostatos vėžių. Tyrimas atliktas su daug riebios žuvies– silkių, lašišų ir skumbrių vartojančiais švedais. Vyrai, kurie vartojo didesnius šių žuvų kiekius du ar tris kartus rečiau susirgo prostatos vėžiu negu tie, kurie į savo mitybą žuvies neįtraukė.

    Naujausi tyrimai įrodo, kad žuvies ir jūros gėrybių gaminiai teigiamai veikia besivystančio vaisiaus, kūdikių ir suaugusiųjų sveikatą. Besilaukiančioms moterims, įtraukus į mitybą omega–3 riebalų rūgščių, gimęs vaikas augdamas iki trijų metų amžiaus linkęs mažiau priaugti nereikalingo svorio, tad nėščiosioms itin svarbu įtraukti žuvį į savo racioną. Taip pat, yra žinoma, kad omega riebalų rūgštys teigiamai veikia vaiko smegenų veiklą, turi įtakos intelekto koeficientui.

    Kokia žuvis yra vertingiausia?

    Daugiausiai biologiškai aktyvių ir sveikatai naudingų polinesočiųjų riebalų rūgščių nustatoma daug riebalų turinčiose žuvyse – lašišose, skumbrėse, sikėse, kiek mažiau nustatoma jūros gėrybėse – vėžiagyviuose. Priklausomai nuo žuvies dydžio ir liesumo mononesočiųjų riebalų rūgščių kiekis gali keistis, kuo žuvis mažesnė ir liesesnė tuo mononesočiųjų riebalų rūgščių kiekis mažesnis.

    Sočiųjų riebalų rūgščių kiekis jūrinėse žuvyse kur kas mažesnis nei gėlavandenėse, tad jūros žuvys vertingiausios.

    Na, o iš visų jūrinių žuvų, skumbrių gaminiai pasižymi sveikatai palankiausia RR sudėtimi, didžiausiu omega – 3  RR kiekiu ir mažiausiu omega – 6 / omega – 3 santykiu.

    Lentelėje matote skirtingų jūros žuvų riebalų sudėtis. Sočiųjų riebalų rūgščių daugiausiai randama krabų mėsoje, mononesočiųjų – silkėse, polinesočiųjų – lašišose, omega 3 ir omega 6 – skumbrėse.

    Riebalų rūgštys Lašišos Silkės Skumbrės Krevetės Krabų mėsa Krabų žnyplės
    SRR 23,07 26,21 30,29 28,64 53,3 20,3
    MNRR 34,99 48,12 13,96 38,29 25,2 45,6
    PNRR 38,89 24,21 35,66 33,07 8,2 31
    Omega-3 RR 35,03 20,59 38,62 29,11 0 8,6
    Omega-6 RR 3,59 2,93 4,90 3,75 0 4,3
    Omega- 6/omega-3 santykis 0,10 0,14 0,20 0,13 0 0,5

    Patiekalų su silke idėjos: silkes tartaras su keptu burokeliusumustinukai su silke ir moliugo patalu

    Kaip žinoti, ar žuvis šviežia ir kokybiška?

    Renkantis žuvį, svarbu atkreipti dėmesį į jos šviežumą. Šviežia žuvis atpažystama iš tokių požymių:

    • akys skaidrios, iškilusios, drėgnos, apvalios, juodu vyzdžiu, neapsiblausę;
    • tvirti, drėgni pelekai ir žvynai;
    • žiaunos ryškiai raudonos, švarios;
    • raudonos žuvies raumenų struktūra turi būti aiškiai matoma, sodri, ryški spalva, o balta žuvis turi būti balkšva su rausvais intarpais, beveik permatoma;
    • paspaudus pirštu raumenį, neturėtų likti įdubimų, jis turi būti elastingas.

    Jeigu perskaitei iki galo, sveikinu, turi pakankamai žinių apie žuvį, jos naudą, šviežumą, vartojimo dažnį ir esi teisingame kelyje. Jau rytoj vakarienei ar pietums gamink žuvį ir lai tai tampa kiekvienos savaitės įpročiu.


    Sekite mane Instagram'e

    🍌Kapotų avižų košė su keptais bananais

    🥣Košė saldi, patenkins net didžiausio smaližiaus skonio receptorius ir deserto po jos tikrai nesinorės. Bananas, jį kepant, puikiai karamelizuojasi ir tampa tikrų tikriausiu desertu, todėl šią košę labai mėgstu ir gaminu ją kartą per savaitę pusryčiams, kai norisi saldaus maisto.

    🍌Žinau, kad keptas bananas košėje nėra naujiena, taip gamina ir rekomenduoja gaminti nemažai dietistų, dietologų ir šiaip apie maistą ir mitybą patarti mėgstančių žmonių. Tačiau, šioje dar yra "paslėptų" linų sėmenų, tad šis receptas kiek kitoks. Šios idėjos esmė paprasta – praturtinti košę augalinės kilmės gerosiomis riebalų rūgštimis, kurių dažnam lietuviui trūksta ir suteikti kreminės tekstūros, kuri čia tobulai dera su keptu bananu.

    🥣Ingredientai

    0,5 stiklinės skaldytų avižų
    0,5 stiklinės pieno
    0,5 stiklinės vandens
    1 a.š. maltų linų sėmenų
    0,5 vnt. banano
    1 v.š. moliūgų sėklų
    0,5 a.š. sviesto

    🥣Gaminimo eiga

    Kapotas avižas nuplauti ir užpylus šaltu vandeniu, palikti per naktį (taip košės gaminimo laikas bus gerokai trumpesnis ir kruopos taps vertingesnėmis);

    Ryte nupilti vandenį nuo kruopų, užpilti naujo vandens, pieno ir virti kol avižos taps pakankamai minkštos, bet vis dar "kramtomos" tekstūros;

    Baigus virti, įdėti maltus linų sėmenis, išmaišyti, uždengti dangtį ir palikti košę pastovėti, kol pasiruošite pagardus;

    Bananą perpjauti išilgai, apkepti su sviestu;

    Trumpai pakepinti moliūgų sėklas sausoje keptuvėje;

    Į dubenį dėti košę, ant viršaus išdėlioti keptą bananą, moliūgų sėklas (aš dar mėgstu sutrupinti vieną kitą liofilizuotą uogą dėl kvapo ir spalvų).

    🥣Skanaus!!!🥣
    ...

    🌿🙃🙂

    #behappy #now #būkitlaimingi💟 #dabar #geriausiaslaikasdabar #citata #mintis #quoteoftheday
    ...

    🍗Vištienos kepsneliai su svogūnu ir špinatais

    🍗Jums reikės |4 porcijos:

    400g vištienos krūtinėlės file
    2 vnt kiaušinių
    1 vnt svogūnų
    1 sauja špinatų
    2 v.š. bulvių krakmolo
    1 a.š. raudonėlio
    1 a.š. sezamų sėklų
    1 a.š. druskos
    2 v.š. alyvuogių aliejaus

    🍗Garnyrui: 

    1 puodelis neskrudintų grikių
    300g vyšninių pomidoriukų
    sauja rukolos
    1 a.š. alyvuogių aliejaus

    🍗Gaminimo eiga:

    Vištienos file supjaustyti smulkiais gabalėliais, įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti;

    Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną ir špinatus, krakmolą, prieskonius, sėklas ir gerai išmaišyti;

    Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti po šaukštą masės ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos;

    Išvirti grikius;

    Supjaustyti pomidoriukus pusiau, dėti juos ant rukolos, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

    Skanaus ! 

    🍗Maistinė vertė |1 porcijos:

    Kalorijos – 349 kcal.
    Angliavandeniai – 17g.
    Baltymai – 37g.
    Riebalai – 15g.
    ...

    🌿💚Joninės jau čia pat ir tikrai visi kažką “grilinsim”. Trumpiausią metų naktį visada norisi praleisti gamtoje, su skaniu maistu, gera kompanija ir nuostabiu oru. 

    🌿Siūlau šioms Joninėms išbandyti burgerius. Jie labai greitai ir lengvai pagaminami, juose “paslėpiau” papildomų daržovių, tad jie sveikatai palankesni už įprastus mėsainius, kur tik salotos lapą uždedam ir marinuoto agurkėlio. 

    🌿Jums reikės:

    Maltinukams:

    80g Maltos jautienos
    ⅓ Cukinijos
    ⅓ Morkos
    5g Krapų
    10g Avižinių dribsnių

    Priedai:

    1 Mėsainių bandelės (aš rinkausi sviestines brioche bandeles)
    Salotų lapų
    Špinatų
    20g Pomidoro
    20g Agurko
    15g Sūrio
    20g Avokado 

    🌿Gaminimo eiga:

    Cukiniją ir morką sutarkuoti, krapus susmulkinti ir sumaišyti su visais kitais maltinukams skirtais ingredientais;

    Formuoti maltinuką, kiek didesnį nei bandelė, nes kepdamas jis susitrauks;

    Maltinuką dėti ant kepimo popieriaus ir kepti griliuje, kol iškeps iki norimo lygio, maždaug 7-9 minutes (jeigu mėgstate pusiau keptą jautieną, kepkite trumpiau, jeigu mėgstate, kad mėsa būtų gerai iškepta, kepkite, kol paruduos);

    Ant jau iškepto maltinuko uždėkite sūrų ir palaukite, kol šis išsilydis (geriausia, uždengus grilio dangtį);

    Šiek tiek paskrudinkite bandeles ant grotelių;

    Formuokite mėsainį: apatinę bandelės puselę patepkite trintu avokadu, dėkite maltinuką, salotų lapus, špinatus, pomidoro ir agurko griežinėlius ir uždenkite viską kita bandelės puse.

    🌿Maistinė vertė:

    Kalorijos - 665 kcal
    Angliavandeniai - 48g 
    Baltymai - 35g
    Riebalai - 37g
    ...

    🥣Avižinė košė su kriaušėmis ir obuoliais

    Turbūt visi yra girdėję dietistų, dietologų ar mitybos specialistų rekomendaciją – pusryčiams valgyti avižinę košę. Avižinė košė tapo tikra sensacija, ryto pažiba, be kurios pusryčių jau seniai daugelis neįsivaizduoja.

    Ir iš tikrųjų, avižos yra nuostabus produktas, kartais netgi vadinamas sveikiausiu pasaulyje grūdu. Labai tinka svorį metantiems žmonėms, mat turi nedaug kalorijų, mažai riebalų. Tačiau yra puikus angliavandenių, skaidulų šaltinis, turi palyginus nemažai baltymų ir yra pilnos svarbių vitaminų, antioksidantų ir mineralų.

    🥣Jums reikės |  1 porcijai: 

    ¼ puodelio vandens
    ¼ puodelio pieno
    1 kriaušės
    ½ obuolio
    2,5 v.š. avižinių dribsnių
    20g. migdolų
    1 a.š. cinamono

    🥣Gaminimo eiga:

    Vandenį ir pieną supilti į puodą ir užvirti;

    Supjaustyti smulkiai pusę kriaušės ir obuolį, sudėti juos į puodą ir pavirti ~ 5 min.;

    Supilti avižinius dribsnius ir virti dar ~3min.;

    Migdolus susmulkinti peiliu ir pakepinti keptuvėje;

    Košę dėti į dubenėlį, papuošimui - ant viršaus išdėlioti likusios pusės kriaušės riekeles (pusę jų apvolioti cinamone) ir sudėti migdolus.
    ...

    🥩Kaip iškepti skanius šonkauliukus, patarimų daug, tereikia įsijungti google ir paieškos langelyje parašyti “skaniausi šonkauliukai”. Tiesa, kiekvienas patarėjas pataria skirtingus šonkauliukų gaminimo būdus: vieni rekomenduoja juos apvirti, kad sutrumpėtų kepimo laikas, kiti gi teigia atvirkščiai – jeigu norite skanių, sultingų, aromatingų šonkauliukų, jokiu būdu jų nevirkite. Kiek žmonių, tiek nuomonių, tad tenka ieškoti sau tinkamo varianto.
    Štai mano mylimiausias skaniausių šonkauliukų receptas👇👇👇

    🥩Jums reikės | ~8 porcijos:

    1,5 kg šonkauliukų
    1 v.š alyvuogių aliejaus
    1 v.š. druskos
    30g. (5 skiltelės) česnako
    1 v.š. rūkytos paprikos miltelių
    0,5 v.š. ciberžolės miltelių
    10g. džiovintų čili pipiriukų (ne miltelių, o gabalėlių arba “flakes”)
    1 v.š. smulkinto/džiovinto raudonėlio
    1 v.š. smulkintų/džiovintų krapų

    🥩Padažui :

    2 v.š. medaus
    0,5 v.š. druskos
    0,5 v.š. balzaminio acto
    2 vnt. svogūno
    4 v.š. pomidorų pastos

    🥩Garnyrui :

    15 vnt.nedidelių bulvių
    4 vnt.morkų
    0,5 v.š. druskos

    300g. pomidorų
    1 v.š sojų padažo

    🥩Gaminimo eiga :

    Šonkauliukus nuplauti, jeigu reikia nupjaustyti riebalinio audinio perteklių, nulupti vidinėje dalyje esančią plėvelę;

    alyvuogių aliejų sumaišyti su visais prieskoniais;

    Šonkauliukus gerai įtrinti prieskonių mišiniu, dėti juos ant folijos, mėsinga dalimi į viršų;

    Ant viršaus išdėlioti riekelėmis pjaustytą česnaką ir čili pipiriukus;

    Šonkauliukus suvynioti į dvigubą foliją ir kepti orkaitėje,  135 °C temperatūroje apie 4 valandas;

    Kol šonkauliukai kepa, pasiruošti padažą: supjaustyti ir iškepti svogūnus, baigiant kepti, supilti likusius ingredientus ir šiek tiek patroškinti;

    Supjaustyti bulves, morkas ir virti, kol suminkštės – pirmiau apvirti morkas, tik po to sudėti bulves, kad vienodai išvirtų;

    Išvirusias morkas ir bulves sutrinti iki vientisos masės, kaip trintumėte paprastą bulvių košę;

    Baigus kepti, šonkauliukus atidengti ir užtepti padažą, su padažu dėti atgal į orkaitę (įkaitintą iki 200 °C) ir pakepti apie 10 min, kad padažas karamelizuotųsi;

    Pomidorus supjaustykite ir apšlakstykite sojų padažu;

    Į lėkštę dėti šonkauliukus, košę ir pomidorų salotas. 

    Skanaus !
    ...

    Knyga “Nevalgyk nuo žemės” mane papirko visų pirma savo autoriais, kurie yra mokslų daktarai - Dr. B. Brett Finlay ir Dr. Marie - Claire Arrieta. Pasitikiu mokslininkų, gydytojų, mokslų daktarų nuomone ir tikiu, kad jie geba atrinkti pačią aktualiausią informaciją ir pateikti ją glaustai, aiškiai, įdomiai, profesionaliai. Dėl šito neklydau, informacija išties labai įdomi, pateikta suprantamai, nurodyti šaltiniai, netgi papildomos literatūros rekomendacijos, jeigu knygos būtų maža ir norėtųsi sužinoti daugiau. 

    Pats pavadinimas “Nevalgyk nuo žemės”, kur žodis NE yra perbrauktas, taip pabrėžiant, kad tai yra klaidingas pasakymas, kurį nuolat kartojame savo vaikams, parodo, kad knygoje bus pasakojama apie mikrobus, ir kodėl jie reikalingi, kodėl “valgymas nuo žemės” nėra didžiausia vaikystės problema, o atvirkščiai - didelė dovana augančiam organizmui, kuris taip susipažįsta su įvairiais aplinkoje gyvenančiais mikrobais. 

    Knygos viršelis, žinoma, kalba pats už save - jame purvinas “iki ausų” vaikas, kurio šypsena taip pat “iki ausų”. Tai priverčia prisiminti posakį, kad vaikai būna dviejų tipų: arba laimingi, arba švarūs. Švarus vaikas retai būna laimingas, šypsena pasipuošęs ir sveikas “kaip ridikas”.  Šį posakį dažnai sau primenu, kai susierzinu dukrai apsipylus smėliu smėlio dėžėje ar purvinu vandeniu, laistant šiltnamį, kai ji renka maisto trupinius (kuriuos pati ir išmėtė) nuo žemės ir deda juos tiesiai į burnytę. Ši knyga labai padeda nekartoti “nevalgyk nuo žemės”, “nedėk purvinų rankų į burną”, “nesikapstyk darže, purve, smėlyje”, “neišsitepk”, “atsargiai - purvina” ir t.t… Ji padeda suprasti, kokią reikšmę vaiko vystymuisi turi visi tie “pavojingi” mikrobai, kurių taip bijo tėvai, ir kuriuos taip myli vaikai.

    Pilnas tekstas - bloge. Nuorodą į blogą rasite mano bio :)
    ...

    🐟Ar gali būti lengvesnė ir baltymais bei polinesočiosiomis riebalų rūgštimis turtingesnė vakarienė už žuvį? Žuvis buvo, yra ir bus bene geriausias pasirinkimas vakarui. O dar jeigu patiekalas lengvai ir greitai pagaminamas, didžiąją dalį darbo atlieka orkaitė, o Jums tereikia pasiruošti salotas….Geriau ir būti negali. 

    🐟Tai šis patiekalas būtent toks - lengvas, greitas, maistingas ir labai skanus. 

    🐟Nepamirškite svarbiausių taisyklių renkantis žuvį prekybos centruose/ turguose ar kitose prekybos vietose. Atkreipkite dėmesį, ar žuvis šviežia ir kokybiška.

    🐟Na, nusipirkote kokybišką žuvį ir nekantraujate gaminti? Pradėkime ! 

    🐟Jums reikės |4 porcijos:

    4vnt (1kg)  išdarinėtų skumbrių be galvos
    2 vnt citrinų
    2 a.š. džiovintų čiobrelių
    druskos

    🐟Garnyrui:

    100g rukolos
    200g pomidorų
    200g agurkų
    ½ citrinos sulčių
    druskos, pipirų

    🐟Gaminimo eiga:

    žuvį nuplauti ir nusausinti;

    ant žuvies berti druską, džiovintus čiobrelius, apšlakstyti citrinos sultimis;

    žuvį dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, šalia dėti supjaustytą skiltelėmis citriną;

    kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes;

    pasiruošti salotas: supjaustyti pomidorus, agurkus, dėti juos ant rukolos lapelių, apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druskos, pipirų;

    iškepusią žuvį apšlakstyti keptos citrinos sultimis ir valgyti su salotomis.

    🌱Nepamirškite užsukti į blogą, kur rasite ir šį ir kitus receptus bei naudingos informacijos apie žuvį, skumbrės naudą bei kaip pasirinkti kokybišką žuvį
    ...

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.