Labai greitai paruošiami ir labai skanūs vištienos kepsneliai. Dažnam tokius ruošdavo mama ar močiutė vaikystėje, žinoma, įdėdavo majonezo (kad mėsytė minkštesnė būtų). Turiu gerą žinią, mėsytė tobulai minkšta ir be majonezo gaunasi, tad šiuos kepsnelius su malonumu gali valgyti ir tie, kurie majonezo nevartoja ar riboja jo suvartojimą. Dar čia įdėjau daržovių – špinatų ir svogūnų. Labai mėgstu taip “slėpti” daržoves patiekaluose. Jų lyg ir nesijaučia, jos tik papildo skonį ir tuo pačiu padidina bendrą daržovių kiekį dienoje.
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
Kepsneliams
- 100 g. vištienos krūtinėlės file
- 1/2 kiaušinių
- 1/4 svogūnų
- 1/4 saujos špinatų
- 1/2 v.š. bulvių krakmolo
- 1/4 a.š. džiovintų raudonėlių
- 1/4 a.š. sezamo sėklų
- druskos
- 1/2 v.š. alyvuogių aliejaus
Garnyrui
- 1/4 puodelio neskrudintų grikių
- 75 g vyšninių pomidoriukų
- 1/4 saujos rukolos
- 1/4 a.š. alyvuogių aliejaus
Maistinė vertė
- Kalorijos 349 kcal
- Angliavandeniai 17 g
- Baltymai 37 g
- Riebalai 15 g
Gaminimo eiga
- Vištienos file supjaustyti smulkiais gabalėliais, įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti;
- Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną ir špinatus, krakmolą, prieskonius, sėklas ir gerai išmaišyti;
- Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti po šaukštą masės ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos;
- Išvirti grikius;
- Supjaustyti pomidoriukus pusiau, dėti juos ant rukolos, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.