Pomidorų šiuo metu pas visus – nors vežimu vežk. Visų juk nesuvalgysi, norisi ir žiemai kažkaip jų užsikonservuoti…
Ši trinta pomidorų sriuba efektyviai mažina pomidorų kiekį šiltnamyje, o ją valgyti galima arba dabar, arba supilsčius į stiklainiukus, pasilikti niūriems žiemos vakarams. Pati išbandžiau, tik papildomai reikėtų įpilti acto prieš konservuojant sriubą stiklainiuose.
Beja, ji puikiai tinka čili troškiniui gaminti, kaip paruoštukas. Tiesiog iškepsite maltą mėsytę, supilsite šios sriubos stiklainiuką ir pridėsite pupelių.
Tai greita, skani, soti sriuba žiemai. Visgi šviežia ji skaniausia, todėl rekomenduoju pasigaminti jau šiandien ir mėgautis gardžia vakariene 🙂
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
Sriubai
- 200 g. pomidorų
- 100 g. raudonųjų paprikų
- 50 g. raudono svogūno
- 10 g. baziliko lapelių
- 1 skilt. česnako
- 10 g. grietinėlės
- 10 g. alyvuogių aliejaus
- druskos
- pipirų
Skrebučiui
- 1 riekė batono
- 5 g. tepamo sūrio
- 10 g. parmezano sūrio
- 3 g. džiovintų petražolių
Maistinė vertė
- Kalorijos 350kcal
- Angliavandeniai 37g
- Baltymai 10g
- Riebalai 20g
Notice: Undefined offset: 1 in /home/u546430315/domains/mitybosalgoritmas.lt/public_html/wp-content/themes/zex/single-receptai.php on line 122
Notice: Undefined offset: 1 in /home/u546430315/domains/mitybosalgoritmas.lt/public_html/wp-content/themes/zex/single-receptai.php on line 122
Notice: Undefined offset: 1 in /home/u546430315/domains/mitybosalgoritmas.lt/public_html/wp-content/themes/zex/single-receptai.php on line 122
Notice: Undefined offset: 1 in /home/u546430315/domains/mitybosalgoritmas.lt/public_html/wp-content/themes/zex/single-receptai.php on line 122
Gaminimo eiga
- Pomidorus, papriką, česnaką ir svogūną supjaustyti ir sudėti į kepimo indą;
- Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos, pipirų ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min;
- Baigus kepti, sudėti baziliko lapelius ir dar 10min. dėti į orkaitę;
- Tuo tarpu pasiruošti skrebutį. Batono riekę įdėti į orkaitę, kad lengvai paruduotų, ant jo tepti sūrį, užbarstyti tarkuotu parmezanu ir petražolėmis bei trumpam vėl įdėti į orkaitę, kad sūris išsilydytu;
- Sriubą sutrinti iki vientisos masės, supilti į dubenėlį, įpilti grietinėlės ir gardžiuotis su skrebučiu.