Trinta pomidorų sriuba

Ši trinta pomidorų sriuba efektyviai mažina pomidorų kiekį šiltnamyje, o ją valgyti galima arba dabar, arba supilsčius į stiklainiukus, pasilikti niūriems žiemos vakarams. Pati išbandžiau, tik papildomai reikėtų įpilti acto prieš konservuojant sriubą stiklainiuose.

image

Pomidorų šiuo metu pas visus – nors vežimu vežk. Visų juk nesuvalgysi, norisi ir žiemai kažkaip jų užsikonservuoti…

Ši trinta pomidorų sriuba efektyviai mažina pomidorų kiekį šiltnamyje, o ją valgyti galima arba dabar, arba supilsčius į stiklainiukus, pasilikti niūriems žiemos vakarams. Pati išbandžiau, tik papildomai reikėtų įpilti acto prieš konservuojant sriubą stiklainiuose.

Beja, ji puikiai tinka čili troškiniui gaminti, kaip paruoštukas. Tiesiog iškepsite maltą mėsytę, supilsite šios sriubos stiklainiuką ir pridėsite pupelių.

Tai greita, skani, soti sriuba žiemai. Visgi šviežia ji skaniausia, todėl rekomenduoju pasigaminti jau šiandien ir mėgautis gardžia vakariene 🙂

Ingredientai

asmeniui

Sriubai

  • 200 g. pomidorų
  • 100 g. raudonųjų paprikų
  • 50 g. raudono svogūno
  • 10 g. baziliko lapelių
  • 1 skilt. česnako
  • 10 g. grietinėlės
  • 10 g. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų

Skrebučiui

  • 1 riekė batono
  • 5 g. tepamo sūrio
  • 10 g. parmezano sūrio
  • 3 g. džiovintų petražolių

Maistinė vertė

  • Kalorijos 350kcal
  • Angliavandeniai 37g
  • Baltymai 10g
  • Riebalai 20g

Gaminimo eiga

  • Pomidorus, papriką, česnaką ir svogūną supjaustyti ir sudėti į kepimo indą;
  • Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos, pipirų ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min;
  • Baigus kepti, sudėti baziliko lapelius ir dar 10min. dėti į orkaitę;
  • Tuo tarpu pasiruošti skrebutį. Batono riekę įdėti į orkaitę, kad lengvai paruduotų, ant jo tepti sūrį, užbarstyti tarkuotu parmezanu ir petražolėmis bei trumpam vėl įdėti į orkaitę, kad sūris išsilydytu;
  • Sriubą sutrinti iki vientisos masės, supilti į dubenėlį, įpilti grietinėlės ir gardžiuotis su skrebučiu.

Sekite mane Instagram'e

🍌Kapotų avižų košė su keptais bananais

🥣Košė saldi, patenkins net didžiausio smaližiaus skonio receptorius ir deserto po jos tikrai nesinorės. Bananas, jį kepant, puikiai karamelizuojasi ir tampa tikrų tikriausiu desertu, todėl šią košę labai mėgstu ir gaminu ją kartą per savaitę pusryčiams, kai norisi saldaus maisto.

🍌Žinau, kad keptas bananas košėje nėra naujiena, taip gamina ir rekomenduoja gaminti nemažai dietistų, dietologų ir šiaip apie maistą ir mitybą patarti mėgstančių žmonių. Tačiau, šioje dar yra "paslėptų" linų sėmenų, tad šis receptas kiek kitoks. Šios idėjos esmė paprasta – praturtinti košę augalinės kilmės gerosiomis riebalų rūgštimis, kurių dažnam lietuviui trūksta ir suteikti kreminės tekstūros, kuri čia tobulai dera su keptu bananu.

🥣Ingredientai

0,5 stiklinės skaldytų avižų
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės vandens
1 a.š. maltų linų sėmenų
0,5 vnt. banano
1 v.š. moliūgų sėklų
0,5 a.š. sviesto

🥣Gaminimo eiga

Kapotas avižas nuplauti ir užpylus šaltu vandeniu, palikti per naktį (taip košės gaminimo laikas bus gerokai trumpesnis ir kruopos taps vertingesnėmis);

Ryte nupilti vandenį nuo kruopų, užpilti naujo vandens, pieno ir virti kol avižos taps pakankamai minkštos, bet vis dar "kramtomos" tekstūros;

Baigus virti, įdėti maltus linų sėmenis, išmaišyti, uždengti dangtį ir palikti košę pastovėti, kol pasiruošite pagardus;

Bananą perpjauti išilgai, apkepti su sviestu;

Trumpai pakepinti moliūgų sėklas sausoje keptuvėje;

Į dubenį dėti košę, ant viršaus išdėlioti keptą bananą, moliūgų sėklas (aš dar mėgstu sutrupinti vieną kitą liofilizuotą uogą dėl kvapo ir spalvų).

🥣Skanaus!!!🥣
...

🌿🙃🙂

#behappy #now #būkitlaimingi💟 #dabar #geriausiaslaikasdabar #citata #mintis #quoteoftheday
...

🍗Vištienos kepsneliai su svogūnu ir špinatais

🍗Jums reikės |4 porcijos:

400g vištienos krūtinėlės file
2 vnt kiaušinių
1 vnt svogūnų
1 sauja špinatų
2 v.š. bulvių krakmolo
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. sezamų sėklų
1 a.š. druskos
2 v.š. alyvuogių aliejaus

🍗Garnyrui: 

1 puodelis neskrudintų grikių
300g vyšninių pomidoriukų
sauja rukolos
1 a.š. alyvuogių aliejaus

🍗Gaminimo eiga:

Vištienos file supjaustyti smulkiais gabalėliais, įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti;

Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną ir špinatus, krakmolą, prieskonius, sėklas ir gerai išmaišyti;

Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti po šaukštą masės ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos;

Išvirti grikius;

Supjaustyti pomidoriukus pusiau, dėti juos ant rukolos, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.

Skanaus ! 

🍗Maistinė vertė |1 porcijos:

Kalorijos – 349 kcal.
Angliavandeniai – 17g.
Baltymai – 37g.
Riebalai – 15g.
...

🌿💚Joninės jau čia pat ir tikrai visi kažką “grilinsim”. Trumpiausią metų naktį visada norisi praleisti gamtoje, su skaniu maistu, gera kompanija ir nuostabiu oru. 

🌿Siūlau šioms Joninėms išbandyti burgerius. Jie labai greitai ir lengvai pagaminami, juose “paslėpiau” papildomų daržovių, tad jie sveikatai palankesni už įprastus mėsainius, kur tik salotos lapą uždedam ir marinuoto agurkėlio. 

🌿Jums reikės:

Maltinukams:

80g Maltos jautienos
⅓ Cukinijos
⅓ Morkos
5g Krapų
10g Avižinių dribsnių

Priedai:

1 Mėsainių bandelės (aš rinkausi sviestines brioche bandeles)
Salotų lapų
Špinatų
20g Pomidoro
20g Agurko
15g Sūrio
20g Avokado 

🌿Gaminimo eiga:

Cukiniją ir morką sutarkuoti, krapus susmulkinti ir sumaišyti su visais kitais maltinukams skirtais ingredientais;

Formuoti maltinuką, kiek didesnį nei bandelė, nes kepdamas jis susitrauks;

Maltinuką dėti ant kepimo popieriaus ir kepti griliuje, kol iškeps iki norimo lygio, maždaug 7-9 minutes (jeigu mėgstate pusiau keptą jautieną, kepkite trumpiau, jeigu mėgstate, kad mėsa būtų gerai iškepta, kepkite, kol paruduos);

Ant jau iškepto maltinuko uždėkite sūrų ir palaukite, kol šis išsilydis (geriausia, uždengus grilio dangtį);

Šiek tiek paskrudinkite bandeles ant grotelių;

Formuokite mėsainį: apatinę bandelės puselę patepkite trintu avokadu, dėkite maltinuką, salotų lapus, špinatus, pomidoro ir agurko griežinėlius ir uždenkite viską kita bandelės puse.

🌿Maistinė vertė:

Kalorijos - 665 kcal
Angliavandeniai - 48g 
Baltymai - 35g
Riebalai - 37g
...

🥣Avižinė košė su kriaušėmis ir obuoliais

Turbūt visi yra girdėję dietistų, dietologų ar mitybos specialistų rekomendaciją – pusryčiams valgyti avižinę košę. Avižinė košė tapo tikra sensacija, ryto pažiba, be kurios pusryčių jau seniai daugelis neįsivaizduoja.

Ir iš tikrųjų, avižos yra nuostabus produktas, kartais netgi vadinamas sveikiausiu pasaulyje grūdu. Labai tinka svorį metantiems žmonėms, mat turi nedaug kalorijų, mažai riebalų. Tačiau yra puikus angliavandenių, skaidulų šaltinis, turi palyginus nemažai baltymų ir yra pilnos svarbių vitaminų, antioksidantų ir mineralų.

🥣Jums reikės |  1 porcijai: 

¼ puodelio vandens
¼ puodelio pieno
1 kriaušės
½ obuolio
2,5 v.š. avižinių dribsnių
20g. migdolų
1 a.š. cinamono

🥣Gaminimo eiga:

Vandenį ir pieną supilti į puodą ir užvirti;

Supjaustyti smulkiai pusę kriaušės ir obuolį, sudėti juos į puodą ir pavirti ~ 5 min.;

Supilti avižinius dribsnius ir virti dar ~3min.;

Migdolus susmulkinti peiliu ir pakepinti keptuvėje;

Košę dėti į dubenėlį, papuošimui - ant viršaus išdėlioti likusios pusės kriaušės riekeles (pusę jų apvolioti cinamone) ir sudėti migdolus.
...

🥩Kaip iškepti skanius šonkauliukus, patarimų daug, tereikia įsijungti google ir paieškos langelyje parašyti “skaniausi šonkauliukai”. Tiesa, kiekvienas patarėjas pataria skirtingus šonkauliukų gaminimo būdus: vieni rekomenduoja juos apvirti, kad sutrumpėtų kepimo laikas, kiti gi teigia atvirkščiai – jeigu norite skanių, sultingų, aromatingų šonkauliukų, jokiu būdu jų nevirkite. Kiek žmonių, tiek nuomonių, tad tenka ieškoti sau tinkamo varianto.
Štai mano mylimiausias skaniausių šonkauliukų receptas👇👇👇

🥩Jums reikės | ~8 porcijos:

1,5 kg šonkauliukų
1 v.š alyvuogių aliejaus
1 v.š. druskos
30g. (5 skiltelės) česnako
1 v.š. rūkytos paprikos miltelių
0,5 v.š. ciberžolės miltelių
10g. džiovintų čili pipiriukų (ne miltelių, o gabalėlių arba “flakes”)
1 v.š. smulkinto/džiovinto raudonėlio
1 v.š. smulkintų/džiovintų krapų

🥩Padažui :

2 v.š. medaus
0,5 v.š. druskos
0,5 v.š. balzaminio acto
2 vnt. svogūno
4 v.š. pomidorų pastos

🥩Garnyrui :

15 vnt.nedidelių bulvių
4 vnt.morkų
0,5 v.š. druskos

300g. pomidorų
1 v.š sojų padažo

🥩Gaminimo eiga :

Šonkauliukus nuplauti, jeigu reikia nupjaustyti riebalinio audinio perteklių, nulupti vidinėje dalyje esančią plėvelę;

alyvuogių aliejų sumaišyti su visais prieskoniais;

Šonkauliukus gerai įtrinti prieskonių mišiniu, dėti juos ant folijos, mėsinga dalimi į viršų;

Ant viršaus išdėlioti riekelėmis pjaustytą česnaką ir čili pipiriukus;

Šonkauliukus suvynioti į dvigubą foliją ir kepti orkaitėje,  135 °C temperatūroje apie 4 valandas;

Kol šonkauliukai kepa, pasiruošti padažą: supjaustyti ir iškepti svogūnus, baigiant kepti, supilti likusius ingredientus ir šiek tiek patroškinti;

Supjaustyti bulves, morkas ir virti, kol suminkštės – pirmiau apvirti morkas, tik po to sudėti bulves, kad vienodai išvirtų;

Išvirusias morkas ir bulves sutrinti iki vientisos masės, kaip trintumėte paprastą bulvių košę;

Baigus kepti, šonkauliukus atidengti ir užtepti padažą, su padažu dėti atgal į orkaitę (įkaitintą iki 200 °C) ir pakepti apie 10 min, kad padažas karamelizuotųsi;

Pomidorus supjaustykite ir apšlakstykite sojų padažu;

Į lėkštę dėti šonkauliukus, košę ir pomidorų salotas. 

Skanaus !
...

Knyga “Nevalgyk nuo žemės” mane papirko visų pirma savo autoriais, kurie yra mokslų daktarai - Dr. B. Brett Finlay ir Dr. Marie - Claire Arrieta. Pasitikiu mokslininkų, gydytojų, mokslų daktarų nuomone ir tikiu, kad jie geba atrinkti pačią aktualiausią informaciją ir pateikti ją glaustai, aiškiai, įdomiai, profesionaliai. Dėl šito neklydau, informacija išties labai įdomi, pateikta suprantamai, nurodyti šaltiniai, netgi papildomos literatūros rekomendacijos, jeigu knygos būtų maža ir norėtųsi sužinoti daugiau. 

Pats pavadinimas “Nevalgyk nuo žemės”, kur žodis NE yra perbrauktas, taip pabrėžiant, kad tai yra klaidingas pasakymas, kurį nuolat kartojame savo vaikams, parodo, kad knygoje bus pasakojama apie mikrobus, ir kodėl jie reikalingi, kodėl “valgymas nuo žemės” nėra didžiausia vaikystės problema, o atvirkščiai - didelė dovana augančiam organizmui, kuris taip susipažįsta su įvairiais aplinkoje gyvenančiais mikrobais. 

Knygos viršelis, žinoma, kalba pats už save - jame purvinas “iki ausų” vaikas, kurio šypsena taip pat “iki ausų”. Tai priverčia prisiminti posakį, kad vaikai būna dviejų tipų: arba laimingi, arba švarūs. Švarus vaikas retai būna laimingas, šypsena pasipuošęs ir sveikas “kaip ridikas”.  Šį posakį dažnai sau primenu, kai susierzinu dukrai apsipylus smėliu smėlio dėžėje ar purvinu vandeniu, laistant šiltnamį, kai ji renka maisto trupinius (kuriuos pati ir išmėtė) nuo žemės ir deda juos tiesiai į burnytę. Ši knyga labai padeda nekartoti “nevalgyk nuo žemės”, “nedėk purvinų rankų į burną”, “nesikapstyk darže, purve, smėlyje”, “neišsitepk”, “atsargiai - purvina” ir t.t… Ji padeda suprasti, kokią reikšmę vaiko vystymuisi turi visi tie “pavojingi” mikrobai, kurių taip bijo tėvai, ir kuriuos taip myli vaikai.

Pilnas tekstas - bloge. Nuorodą į blogą rasite mano bio :)
...

🐟Ar gali būti lengvesnė ir baltymais bei polinesočiosiomis riebalų rūgštimis turtingesnė vakarienė už žuvį? Žuvis buvo, yra ir bus bene geriausias pasirinkimas vakarui. O dar jeigu patiekalas lengvai ir greitai pagaminamas, didžiąją dalį darbo atlieka orkaitė, o Jums tereikia pasiruošti salotas….Geriau ir būti negali. 

🐟Tai šis patiekalas būtent toks - lengvas, greitas, maistingas ir labai skanus. 

🐟Nepamirškite svarbiausių taisyklių renkantis žuvį prekybos centruose/ turguose ar kitose prekybos vietose. Atkreipkite dėmesį, ar žuvis šviežia ir kokybiška.

🐟Na, nusipirkote kokybišką žuvį ir nekantraujate gaminti? Pradėkime ! 

🐟Jums reikės |4 porcijos:

4vnt (1kg)  išdarinėtų skumbrių be galvos
2 vnt citrinų
2 a.š. džiovintų čiobrelių
druskos

🐟Garnyrui:

100g rukolos
200g pomidorų
200g agurkų
½ citrinos sulčių
druskos, pipirų

🐟Gaminimo eiga:

žuvį nuplauti ir nusausinti;

ant žuvies berti druską, džiovintus čiobrelius, apšlakstyti citrinos sultimis;

žuvį dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, šalia dėti supjaustytą skiltelėmis citriną;

kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes;

pasiruošti salotas: supjaustyti pomidorus, agurkus, dėti juos ant rukolos lapelių, apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druskos, pipirų;

iškepusią žuvį apšlakstyti keptos citrinos sultimis ir valgyti su salotomis.

🌱Nepamirškite užsukti į blogą, kur rasite ir šį ir kitus receptus bei naudingos informacijos apie žuvį, skumbrės naudą bei kaip pasirinkti kokybišką žuvį
...

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.