Kaip aš dievinu trintas, sodrias sriubas… Jos tikras “comfort food” žiemos, rudens vakarams, kai lauke šalta ir niūru. Na, o pievagrybiai yra tikra mano silpnybė, tad į trintą pievagrybių sriubą visuomet žiūriu su didžiuliu apetitu. Taip, ji kaloringa, tačiau galima pasitenkinti mažu jos kiekiu, galima dėti mažiau riebių produktų ir pan. Man labai patinka šis variantas, jau daug metų gaminu būtent taip ir kas paragauja, negaili komplimentų.
išbandykite ir Jūs, užtikrinu – nenusivilsite.
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
- 125 g. pievagrybių
- 2/3 svogūno
- 1 skilt. česnako
- 1/5 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2/3 v.š. miltų
- 62 ml. vištienos/grybų sultinio
- 62 ml. pieno
- 20 ml. grietinėlės
- 25 g. baltos duonos
- 10 g. mėlynojo pelėsinio sūrio
Maistinė vertė
- Kalorijos 317 kcal
- Angliavandeniai 35 g
- Baltymai 12 g
- Riebalai 15 g
Gaminimo eiga
- Pievagrybius, svogūnus, česnakus supjaustyti ir dėti į puodą su alyvuogių aliejumi, trumpai apkepinti;
- Į tą patį puodą įdėti miltus, gerai išmaišyti;
- Supilti sultinį, pieną, grietinėlę ir pavirti apie 20 minučių;
- Sriubą sutrinti blenderiu iki norimos konsistencijos;
- Pakepinti duonos skrebučius, supjaustyti sūrį kubeliais;
- Į dubenį pilti sriubos, ant viršaus dėti sūrį, skrebučius.