Paprastai pagaminamas, greitas ir skanus maistas. Visi tokį mėgsta darbo dienų pusryčių ar pietų metu. Tortilija tokiu atveju labai gelbėja, jos skonis neutralus, o ir įdaryti ją galima priklausomai nuo šaldytuvo ir virtuvės spintelių turinio. Toks universalus ir alkį malšinantis produktas tikriausiai yra, o jeigu dar nėra, tai turėtų atsirasti kiekvienoje virtuvėje.
Pagrindiniu smuiku čia griežia kiaušiniai. Kiaušiniai yra tikras maisto etalonas, juose baltymų, riebalų ir angliavandenių santykis yra tobulas. Dar geriau – čia naudojau putpelių kiaušinius, šie gi pasižymi dar geresnėmis maistinėmis ir skoninėmis savybėmis. Jie turi daugybę mikroelementų: kalio, magnio, fosforo, cinko, vitaminų A ir B1 ir B2, polinesočiųjų riebalų rūgščių ir folio rūgšties, geležies. Jų skonis saldesnis, malonesnis, patinka net išrankiems, vištos kiaušinių nemėgstantiems vaikams (tą patvirtina mano pačios patirtis, bandant sumaitinti vaikui nors vieną kiaušinį).
Tačiau, jeigu neturite putpelių kiaušinių, galite naudoti ir vištų, jų reikės tris kartus mažiau, mat vienas vištos kiaušinis atitinka tris putpelės kiaušinius (žinoma, priklausomai nuo vištos kiaušinių dydžio, mažas vištos kiaušinis gali atitikti tik du putpelės kiaušinukus).
Na, o pievagrybiai yra puikus konkurentas mėsai. Ypač todėl, kad juose yra daug augalinių baltymų. Taip pat jie laikomi antioksidantų šaltiniu, kai kurie literatūros šaltiniai netgi išskiria jų indėlį kovojant prieš vėžį, aterosklerozę, metabolizmo sutrikimus ir kt. susirgimus. Kaip bebūtų, jų skonis tiesiog puikus, jie yra vieni mano mėgstamiausių grybų, kurie nuostabiai dera daugelyje patiekalų.
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
- 1 vnt. viso grūdo tortilijos
- 60 g. pievagrybių
- 7 vnt. putpelių kiaušinių
- 20 g. čederio sūrio
- 1/2 v.š. pomidorų pastos
- 1/2 v.š. graikiško jogurto
- 1 a.š. linų sėmenų
- 1 v.š. smulkintų krapų
Maistinė vertė
- Kalorijos 412 kcal
- Angliavandeniai 33 g
- Baltymai 22 g
- Riebalai 21 g
Gaminimo eiga
- Supjaustyti pievagrybius ir dėti juos į įkaitintą keptuvę su šlakeliu vandens;
- Išmušti ir išplakti kiaušinius, supilti juos ant apkepusių pievagrybių, suberti smulkintus krapus ir iškepti;
- Pagal skonį, dėti druskos, pipiro;
- Sutarkuoti sūrį ir užbarstyti ant iškepusių kiaušinių su pievagrybiais;
- Sumaišyti padažą iš jogurto ir pomidorų pastos, tepti jį ant tortilijų;
- Ant tortilijų dėti keptuvės turinį, pabarstyti linų sėmenimis ir susukti į suktinukus;
- Suktinukus kepti ant grotelių/keptuvėje/kepsninėje, kol gražiai paruduoja tortilija.