Labiausiai šiame patiekale žaviuosi spalvomis. Jos čia tokios ryškios ir kontrastingos, kad neįmanoma atsispirti. Na tikrai, labai skaniai atrodo, tiesa? Žalias rukolos lapelių paklotas ir geltonas, kaip pavasario saulė padažas su ciberžole… O svarbiausia, kad skonis nenusileidžia vaizdui.
Patys spagečiai šiame patiekale negroja pagrindinėmis natomis, veikiau sugeria aplink esančius skonius ir prisigeria jų, tačiau turi itin malonią valgymui tekstūrą, todėl labai čia reikalingi.
Man šis patiekalas patiko labai. Kartojau jį net kelias dienas iš eilės, pakeisdama salotas, padažą, įdėdama kitokių makaronų formų ir pan…
Patariu visuomet rinktis makaronus, kurie “praėjo” pro bronzą arba dar vadinamus – bronzinius makaronus. Jie turi šiurkštų paviršių ir itin gerai sugeria padažą, tad tampa tik dar skanesniais. Slidūs spagečiai šiame patiekale nesusijungtų į visumą, o liktų nuošalyje, kaip atskiras ingredientas, o ne patiekalo dalis. Bet, jeigu Jums patinka tokie – bandykite ir praneškite komentaruose, kaip pavyko 🙂 .
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
Padažui
- 40 g. vištienos krūtinėlės
- 1/2 svogūno
- 1 saliero stiebo
- 30 ml. grietinėlės
- 1/3 a.š. ciberžolės
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
Spagečiams
- 60 g. spagečių
- 30 g. rukolos
Papuošimui
- 4 vnt. liofilizuotų spanguolių
Maistinė vertė
- Kalorijos 455 kcal
- Angliavandeniai 55 g
- Baltymai 20 g
- Riebalai 18g
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę supjaustyti smulkiais gabalėliais ir dėti į įkaitusią keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus;
- Kartu su vištiena apkepti ir smulkiai pjaustytus svogūnus bei salierą;
- Į apkepusias daržoves ir vištieną suberti ciberžolę, druską, pipirus, išmaišyti;
- Supilti grietinėlę, išmaišyti ir šiek tiek patroškinti ant silpnos ugnies;
- Išvirti spagečius;
- Į dubenėlį dėti rukolos lapelių, ant viršaus – spageti, o ant šių – padažo;
- Viską apibarstyti liofilizuotų spanguolių trupiniais;