Ar vis dar išpilate vandenį nuo avinžirnių, kai juos naudojate? Galiu užtikrinti, išbandę šį receptą, niekada to nebedarysite. Netgi pirksite avinžirnius specialiai dėl to vandenuko ir tik vėliau galvosite, kur panaudoti likusius pačius avinžirnius.
Aquafaba – skystis likęs po ankštinių sėklų virimo. Jis gali būti naudojamas vietoje kiaušinio kepiniuose, desertuose ir pan. Šis skystis puikiai išsiplaka iki standžių putų, todėl putėsiams jis tinka tobulai.
šilkinė tekstūra, šokolado skonis… ko daugiau reikia nuostabiam desertui???
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
Putėsiams
- 30 g. avinžirnių vandens
- 30 tamsaus šokolado
Patiekimui
- 5 vnt. žaliųjų vynuogių
- 1/4 apelsino
- 1/2 a.š. chia sėklų
- liofilizuotų uogų
Maistinė vertė
- Kalorijos 215 kcal
- Angliavandeniai 30 g
- Baltymai 2.4 g
- Riebalai 10 g
Gaminimo eiga
- Avinžirnių vandenį išplakti iki standžių putų;
- Šokoladą ištirpinti garų vonelėje;
- Atsargiai įmaišyti šokoladą į avinžirnių vandens putas;
- Puošti vaisiais, uogomis, sėklomis.