Silkė, burokėlis ir pomidoras. Dar vienas šio derinio patiekalas, kuris atsikleidžia visai kitokiu skoniu. O ir patiekimas visai kitoks, toks restorano lygio tartaras iš visai paprastų ir kasdienių ingredientų. Juk pirmiausiai valgome akimis, o tik po to paragaujame ir pajaučiame tikrąjį skonį, tad vaizdas lėkštėje yra pirmas dalykas, kuris “nuperka” ir kviečia paragauti, nuteikia virškinimo sistemą skaniam maistui.
Šį tartarą pasigaminsite itin greitai, tačiau jis puikiai tiks, jeigu norėsite nustebinti svečius ar tiesiog, savo šeimą, restorano lygio vakariene. Labai rekomenduoju pabandyti šį receptą, liksite sužavėti.
Jums tereiks susmulkinti silkės file, sumaišyti ją su krapais (aš naudojau šaldytus, kadangi žiema ir šviežių neturiu, tačiau, jeigu turite, būtinai naudokit šviežius), išsikepti burokėlio juosteles ir viskas, viską sudėlioti į lėkštę ir mėgautis. Viskas tikrai taip paprasta, kad neįmanoma neišbandyti.
Beje, tai puikus baltyminis užkandis ar starteris vakarienei.
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
- 40 g. sūdytos silkės
- 20 g. burokėlio
- 15 g. pomidoro
- 5 g. smulkintų krapų
- 5 g. alyvuogių aliejaus
- saulėgrąžų daigų (nebūtinai)
Maistinė vertė
- Kalorijos 139 kcal
- Angliavandeniai 2.9 g
- Baltymai 9.9 g
- Riebalai 9.8 g
Gaminimo eiga
- Silkės file susmulkinti kuo smulkesniais gabalėliais ir sumaišyti su smulkintais krapais;
- Burokėlį supjaustyti plonomis juostelėmis, geriausiai su daržovių skutimo peiliuku ir iškepti su alyvuogių aliejumi, kad gražiai apskrustų;
- Į lėkštę sudėti silkę su krapais, formuojant tartarą, ant viršaus dėti burokėlio juosteles ir pomidoro riekelę;
- Papuošti saulėgrąžų daigais.