Štai čia matote salotas, kuriomis aš be galo didžiuojuosi. Jos neįtikėtinai skanios, gražios ir spalvingos, bet kartu ir labai greitai ir paprastai paruošiamos, žodžiu, tobulos.
Rukolos lapeliai suteikia itin išraiškingą skonį, burrata ir avokadas savo švelnumu tą aštroką poskonį nugesina, apelsinas ir agurkas prideda nuostabios gaivos ir saldumo, na, o burokėlis, čia tikra žvaigždė. Susukau tokias mažas burokėlio juostelių rožytes, atrodo pasakiškai, o ir valgant patogu jas “pakabinti” šakute.
Kiekvienose salotose labai svarbų vaidmenį atlieka užpilas, čia jis gana paprastas – garstyčių ir medaus. Ir saldu, ir aitroka, visai kaip ir visi kiti ingredientai. Tad, mano nuomone, šiose salotose vyrauja harmonija, o valgant jas, harmonija įsivyrauja ir mūsų kūnuose.
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
Salotoms
- 23 g rukolos salotų
- 1/3 burokėlio
- 1/3 ilgavaisio agurko
- 1/6 avokado
- 1/3 apelsino
- 1/3 burata sūrio
Padažui
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. medaus
- 1 a.š. garstyčių
Maistinė vertė
- Kalorijos 279 kcal
- Riebalai 22 g
- Angliavandeniai 16 g
- Baltymai 9.2 g
Gaminimo eiga
- Burokėlius supjaustyti labai plonomis juostelėmis (aš naudojau daržovių skutiklį) ir užpilti puse kiekio alyvuogių aliejaus, pabarstyti druskos, pipirų, leisti pasimarinuoti;
- Pasimarinavusį burokėlį kloti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 180 °C temperatūroje, kol suminkštės. Būtinai stebėkite, kad nesudegtų;
- Iškepusius burokėlius susukite į “rožytes”;
- Burrata sūrį perpjauti į tris dalis (atsargiai, kad neišbėgtų, nes viduje jis skystokas);
- Į dubenį dėti rukolos lapus, burrata sūrį, iš burokėlio juostelių susuktas rožytes, pjaustytą agurką, avokadą, apelsino skilteles;
- Sumaišyti užpilą: likusį alyvuogių aliejų, medų ir garstyčias;
- Salotas užpilti užpilu ir mėgautis.