Jums prireiks tik obuolių, sviesto, miltų, na ir paskaninimui – vanilinio cukraus, romo, cinamono (jie nėra būtini, bet jei jų turite, būtinai įdėkite).
Viską pasiruošite per mažiau nei 10 minučių, o tada beliks tik laukti, kol desertas iškeps 🙂
Šį desertą galite valgyti vieną arba paskaninti natūraliu jogurtu. Jeigu norisi – šalia jo puikiai tiks ir vaniliniai ledai.
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
Trupiniams
- 6 g. sviesto
- 12 g. miltų
- žiupsnelis druskos
Obuolių sluoksniui
- 50 g. nuluptų ir supjaustytų obuolių
- 0.25 a.š. vanilinio cukraus
- 2 ml. tamsaus romo
- žiupsnelis cinamono
Maistinė vertė
- Kalorijos 121 kcal
- Angliavandeniai 17 g
- Baltymai 1.4 g
- Riebalai 5.1 g
Gaminimo eiga
- Šaltą sviestą supjaustykite gabalėliais;
- Miltus, druską ir sviestą ištrinkite pirštais, kol gausite birius trupinius;
- Trupinius supilkite į kepimo indą ir gerai prispauskite, kad suformuotumėte vientisą pagrindą;
- Ant viršaus sudėkite obuolius, sumaišytus su cukrumi, cinamonu ir romu;
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.