Tai šis patiekalas būtent toks – lengvas, greitas, maistingas ir labai skanus. Jame labai mažai angliavandenių ir labai daug baltymų bei omega 3 rieblaų rūgščių, kurių dažnam lietuviui laaaabai trūksta. Skumbrėje randama daugiausiai omega 3 r.r. iš visų jūrinių žuvų, tad nedvejokite ir išbandykite šį receptą.
Nepamirškite svarbiausių taisyklių renkantis žuvį prekybos centruose/ turguose ar kitose prekybos vietose. Atkreipkite dėmesį, ar žuvis šviežia ir kokybiška, o tai padaryti galėsite žinodami šviežios žuvies bruožus, kuriuos rasite šiame straipsnyje – https://mitybosalgoritmas.lt/zuvis-kiek-kokios-ir-kodel-valgyti/.
Na, nusipirkote kokybišką žuvį ir nekantraujate gaminti? Pradėkime !
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
- 1 vnt. skumbrių be galvos
- 1/2 citrinos
- 1/2 a.š. džiovintų čiobrelių
- druskos
Garnyrui
- 25 g. rukolos
- 50 g. pomidorų
- 50 g. agurkų
- citrinos sulčių
- druskos
- pipirų
Maistinė vertė
- Kalorijos 549 kcal
- Angliavandeniai 9 g
- Baltymai 48 g
- Riebalai 35 g
Gaminimo eiga
- žuvį nuplauti ir nusausinti;
- ant žuvies berti druską, džiovintus čiobrelius, apšlakstyti citrinos sultimis;
- žuvį dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, šalia dėti supjaustytą skiltelėmis citriną;
- kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes;
- pasiruošti salotas: supjaustyti pomidorus, agurkus, dėti juos ant rukolos lapelių, apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti druskos, pipirų;
- iškepusią žuvį apšlakstyti keptos citrinos sultimis ir valgyti su salotomis.