Siūlau šioms Joninėms išbandyti griliuje keptus burgerius. Jie labai greitai ir lengvai pagaminami, juose “paslėpiau” papildomų daržovių, tad jie sveikatai palankesni už įprastus mėsainius, kur tik salotos lapą uždedam ir marinuoto agurkėlio.
Padažui naudojau trintą avokadą, tačiau jeigu nemėgstate jo, galite naudoti trintas pupeles/vegan majonezą ar kitokį mėgstamą padažą.
Maža gudrybė – pasigaminkite daugiau maltinukų ir užsišaldykite juos. Tiesiog suformuokite ant kepimo popieriaus ir uždenkite kitu kepimo popieriaus sluoksniu, kad nesuliptų. Taip sutaupysite laiko, kai kitu kartu norėsite išsikepti burgerių 🙂
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
Maltinukams
- 80 g. maltos jautienos
- 1/3 cukinijos
- 1/3 morkos
- 5 g. krapų
- 10 g. avižinių dribsnių
- druskos
Priedai
- 1 vnt. mėsainių bandelių (aš rinkausi sviestines brioche bandeles)
- salotų lapų
- špinatų
- 20 g. pomidoro
- 20 g. agurko
- 15 g. sūrio
- 20 g. avokado
Maistinė vertė
- Kalorijos 665 kcal
- Angliavandeniai 48 g
- Baltymai 35 g
- Riebalai 37 g
Gaminimo eiga
- Cukiniją ir morką sutarkuoti, krapus susmulkinti ir sumaišyti su visais kitais maltinukams skirtais ingredientais;
- Formuoti maltinuką, kiek didesnį nei bandelė, nes kepdamas jis susitrauks;
- Maltinuką dėti ant kepimo popieriaus ir kepti griliuje, kol iškeps iki norimo lygio, maždaug 7-9 minutes (jeigu mėgstate pusiau keptą jautieną, kepkite trumpiau, jeigu mėgstate, kad mėsa būtų gerai iškepta, kepkite, kol paruduos);
- Ant jau iškepto maltinuko uždėkite sūrų ir palaukite, kol šis išsilydis (geriausia, uždengus grilio dangtį);
- Šiek tiek paskrudinkite bandeles ant grotelių;
- Formuokite mėsainį: apatinę bandelės puselę patepkite trintu avokadu, dėkite maltinuką, salotų lapus, špinatus, pomidoro ir agurko griežinėlius ir uždenkite viską kita bandelės puse.