Vafliai visada gera idėja, ar ne? O jeigu dar galima juos valgyti pusryčiams ar užkandžiui, nes jie ne tik skanūs, bet ir maistingi ir vertingi…
Šie vafliai – mano virtuvės hitas. Juos gaminu ir saldžius, ir sūrius, gardinu vaisiais, sūdyta lašiša ar kitais produktais. Improvizacijai čia visi keliai atviri, nes vaflių pagrindas itin universalus ir galintis virsti tiek desertu, tiek patiekalu.
Jų galima išsikepti didesnį kiekį ir pavalgius pusryčius, įsidėti vaflį ir į užkandžių dėžutę. Puikiai tiks ir maisto pasiruošimui keletui dienų, beliks tik užsidėti norimų priedų ir paversti vaflį lėkštės vertu patiekalu.
Iš nurodytų kiekių iškepsite 2 vaflius.
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
Vafliams
- 46 ml. kefyro
- 16 g. varškės
- 34 g. speltos miltų
- 1/3 kiaušinio
- 1/2 v.š. kokosų aliejaus
- 1/3 a.š. kepimo miltelių
- 2 lašeliai stevia saldiklio
Priedai
- 20 g. papajos
- 20 g. graikiško jogurto
- 20 g. žaliųjų vynuogių
- 2 a.š. datulių sirupo
- 2 a.š. sezamo sėklų
- 2 a.š. moliūgų sėklų
Maistinė vertė
- Kalorijos 365 kcal
- Angliavandeniai 52 g
- Baltymai 14.2 g
- Riebalai 15 g
Gaminimo eiga
- Sumaišyti kefyrą, varškę, kiaušinius, aliejų ir stevia lašiukus dubenyje. Gerai ištrinti varškę blenderiu, jeigu norisi vientisos tekstūros, be varškės gabalėlių;
- Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską atskirame dubenyje;
- Miltų mišinį berti į tešlą ir gerai išmaišyti;
- Kepti vaflinėje, kol pakils ir gražiai paruduos;
- Ant viršaus dėlioti pjaustytus vaisius, užpilti datulių sirupu ir pabarstyti sėklomis.
Ingredientai tokie, kurių beveik visada galima rasti šaldytuve, tačiau jie susijungia į nuostabų, kvepiantį ir purų vaflį. Jums reikės tik kefyro, varškės, kiaušinių, aliejaus, kepimo miltelių, druskos, saldiklio/cukraus/saldaus sirupo.
Priedus rinkitės laisvai, kas patinka, tą ir dėkite. Šį kartą aš gaminau vaflius su vaisiais, man labai patiko šis derinys. Ir gaivu, ir saldu, ir rūgštoka. Viskas, ko reikia 🙂