Ar gali būti kažkas paprastesnio ir greičiau pagaminamo pusryčiams?
Avižinė košė – visada geras pasirinkimas. Ji sveikatai labai palanki, dėl to klausimų nekyla niekam. Apie avižų naudą organizmui šį kartą neišsiplėsiu, mat ruošiu atskirą įrašą apie tai, tad jeigu norite sužinoti, sekite naujienas 🙂
Taip pat ji yra labai skani, saldi, nes su bananais, rūgštoką poskonį turinti, nes su avietėmis…. Joje pakankamai baltymų, nes pabarstyta chia sėklų ir kanapių sėklų branduolių.
O svarbiausia – ji labai greitai ir paprastai pagaminama, nereikia prie jos stovėti pusvalandį, o tai labai svarbu, žinant, kad dauguma rytais nieko nespėja, gal dar pramiega šiek tiek… Žodžiu, išbandykite, tikiu, patiks 🙂
P.S. Verdant visas grūdų košes, rekomenduojama išvirusiai košei leisti “pailsėti” puode su uždengtu dangčiu, bent 5 minutes. Taip košė tampa tik dar skanesnė ir aromatingesnė.
Ingredientaiasmeniui
asmeniui
Košė
- 30 g. avižinių dribsnių
- 1/2 stiklinės pieno
- vandens
Pagardai
- 1/2 vnt. banano
- 80 g. šaldytų aviečių
- 1 a.š chia sėklų
- 1 a.š. kanapių sėklų branduolių
Maistinė vertė
- Kalorijos 308 kcal
- Angliavandeniai 51 g
- Baltymai 12 g
- Riebalai 7.9 g
Gaminimo eiga
- Avižinius dribsnius išvirti pieno ir vandens mišinyje (vandens pilkite tiek, kad košė būtų norimos konsistensijos. Jeigu mėgstate tirštą košę, pilkite apie 1/2 stiklinės, jeigu mėgstate skystesnę - stiklinę ir pan.);
- Išvirusią košę palikti kiek pastovėti uždengus puodą dangčiu, taip ji taps skanesnė;
- Paruoštą košę dėti į dubenį, ant viršaus dėti pjaustytą bananą, avietes, sėklas.